Vahşi - Yaban ortamlarda Kamp Yapmak

Vahşi - Yaban ortamlarda Kamp yapmak  (5 gün ve üzeri)
Eğer uzun süreli kamp yapmayı düşünüyorsanız; yaban ortamların en büyük zorluğu SU sorunu olacaktır. Günlük minimum 1.5 LT ile 3 LT arası (Mevsim şartlarına göre değişiyor) su tüketmeniz gerekiyor (yemek yaparken kullanacağınız su hariç). Mutlaka temiz su kaynağı olan bir yerde kamp yapmakta fayda var çünkü her gün bu miktarda ihtiyacınız olan suyu yanınızda taşımanız çok da mümkün olmayabilir.
Suyu elde etmenin bir kaç farklı yolu da mevcut elbette eğer ki çok nemli bir bölge de isen sabah çok erken kalkıp yapraklarda biriken suyu da toplayabilirsiniz. Yanınızda %99 oranın suyu filtre etmeyi sağlayabilecek el tipi su filtresi de olabilir ancak bunlar minimum 30$ civarı olacaktır. Çevrenizde nehir varsa bunun suyunu da içebilirsiniz veya kaynatıp içebilirsiniz. Eğer bir dağ veya tepenin yamacında iseniz bu yamacın en alt noktasına çukur kazarsanız ve toprak nemli ise 1 saat içinde su damlaması lazım veya geceden kazarsanız sabaha yüzeyde birikmiş su bulabilirsiniz. Eğer ki çöl tarzı bir ortamda kamp yapıyorsanız o zaman seçenekleriniz azalacaktır. Su hayatta kalmak için 1. önceliktir , 2.öncelik beslenme ve 3. Öncelik sığınacak yerdir. Bu 3 üne sahipseniz her şekilde hayatta kalırsınız. Suyu kendi başınıza filtrede edebilirsiniz ama pahalı filtreler ile aynı etkiye sahip olmayabilir. Yarım litrelik bir pet şişeyi en alttan 4-5 ufak delik açarsınız. Şişenin içine önce ufak çakıl taşı sonra daha temiz toprak veya kum en üste ise parçalanmış temiz yaprak veya ot parçaları koyarsınız sonra da bulduğunuz suyu bu filtreden geçirebilirsiniz. Ama bu dediklerim eğer taze içme suyunuz yoksa ve gerçekten de extreme bir yaban kampı yapmak istiyorsanız uygulayabileceğiniz yöntemler.
Eğer ki su,yiyecek ve barınma sorununuz yoksa o zaman yanınızda birkaç ekstra malzemeye daha ihtiyacınız olabilir. İlk yardım çantası veya malzemeleri, düdük, çakı, ateş yakmak için çakmak veya kibrit, ufak bir testere çok işinizi görecektir, Eğer ki uzun süreli yürümeyi düşünüyorsanız pusula işinize yarayacaktır. Diğer malzemeleri ise kendi ihtiyacınıza göre belirlemekte fayda var.
Şehirden uzak uzun süreli kamp yapmadan evvel mutlaka birkaç sefer 1-2 gecelik kamplar deneyiniz. Böylece ne lazım ne değil bunları daha iyi belirlersiniz. Uzun süreli kamplarda ayrıca bulunduğunuz bölgedeki vahşi hayvan varlığı hakkında da bilgi sahibi olursanız iyi olur hatta varsa bölgedeki Jandarma ya veya yurt dışında iseniz o bölgeden sorumlu kolluk kuvvetlerine haber vermeniz de fayda var.
Uzun süreli yerleşim yerlerinden uzakta nasıl bir Beslenme yaparsanız daha faydalı olur tarzı bir yazı daha yazacağım yeterli denemeyi yaptıktan sonra 
Umarım Faydalı bir yazı olmuştur.
26.03.2019
Yazan : Alper Semerci
instagram : minimaltraveler35
YouTube kanalım.:
https://youtu.be/xK1d0V5zd_w  Kendimi Tanıtım

Yorumlar