COUCHSURFİNG PROFİL DÜZENLEME İLE İLGİLİ HERŞEY

COUCHSURFİNG PROFİL DÜZENLEME İLE İLGİLİ HERŞEY
Fotoğraf : En az 10 tane fotoğraf eklemenizi tavsiye ederim.Yeni resim yüklemek için profil ön sayfasında  Fotoğrafları düzenle ( mavi renkte) sekmesine tıklıyorsunuz.Daha sonra da üstteki kutucuklardan yeni fotoğraf yükle diyorsunuz.Yükleyeceğiniz Fotoğraflardan en az  2-3 tanesinin yüzünüzü belirgin şekilde gösterirse iyi olur. İsterseniz fotoğraf eklerken yeni klasörler açabiliyorsunuz mesela yaşadığınız şehir veya ilçeyi tanıtmak istiyorsunuz resmi yüklemeden önce Klasör yazan kısmı ister önceden oluşturduğunuz bir klasörü seçebiliyor veya “yeni klasör adı” yazan kısma klasöre vermek istediğiniz ismi yazabiliyorsunuz. “Şuna göre sırala” kısmında ise resmin en başa mı en sona mı yoksa ortalarda bir yerlerde olmasına karar verebiliyorsunuz.”Başlık” kısmında yükleyeceğiniz fotoğrafın altına bir not ekleyebiliyorsunuz.Dosya seç den ise yüklemek istediğiniz fotoğrafı seçip yüklüyorsunuz.Fotoğrafın boyutunun 2MB altında olması gerekiyor.Bir kaç değişik profil gezerseniz diğer üyelerin ne tarz da fotoğraf yüklediğine bakıp sizde benzer bir düzen yapabilirsiniz.Ne kadar çok fotoğrafınız varsa profiliniz o kadar çok ilgi çekici olacaktır.
Genel içerik : Genel içeriği düzenlemek için Profilinizde Kişisel tanım yazan kısmın sağ köşesinde kalem şeklindeki ufak butona basarsanız sizi düzenleme kısmına yönlendirecektir. Bu kısımda kutucuklara tam olarak ne yazacağınız bilmiyorsanuz her kutucuğun altında ufak yardımcı bilgilendirmeler görebilirsiniz.Ben bunlara ek bir bilgilendirme yapmak istiyorum.
Şu an ki misyonun :  Bu kısma geleceğe dair planlarınızın 1 cümlelik özetini yazabilirsiniz.
Örn : i want to travel world, i want to meet new people, i want to help , World Tour
Meslek : Mesleğiniz hakkında bilgi . Bazen diğer kullanıcılar benzer veya ilgi çekici buldukları mesleklerden insanlarla iletişim kurmak isteyebilirler.
Örn: Teacher , Doctor , Student.
Eğitim : Aldığınız eğitimle ilgili bilgi.
Örn : Bilkent univercity Computer engineer, Ege Ünivercity Civil Engineer vs.
Büyüdüğü Yer : Memleketinizi veya çocukluğunuzu geçtiği şehir veya ülkeyi yazabilirsiniz.
Örn : Ankara, izmir, istanbul , Berlin , New York vs.
Hakkınızda Her şey : İnsanların hakkınızda bilmek isteyebilecekleri her türlü bilgiyi yazabilirsiniz veya bilmeleriniz istemiyorsanız da yazmazsınız.Bu kısma genelde kişilik yapınızla ilgili şeyler yazılır.anlamlarını bilmediğiniz kelimeleri google translate üstünden çevirebilir veya bulabilirsiniz.
Örn : Friendly , Energetic, Talkative , positive ; i grow up in izmir or ankara or istanbul ; my dream is to be a doctor or teacher ; i like to swim , travel , cycle . bu tarz cümlerle kendinizi ifade edebilirsiniz.
Nasıl Katkıda Bulunuyorum : CS ye insanlarla tanışmak dışında bir katkınız varsa mesela Host (konuk)  ettiğiniz  kişilerle ilgili bilgi verebilirsiniz.Aktiviteleriniz varsa bunları yazabilirsiniz. Mesela benim gibi bir grup kurduysanız bunun linkini yazabilirsiniz.Genel olarak ben şunu yapıyorum bu şekilde CS nin gelişimine katkı da bulunuyorum tarzı bir kısım.
Örn : i hosted 10 people, i hosted alex and William, i created some helping groups vs.
Kanepe Sörfü Deneyimi : Couchsurfing e katıldıktan sonra yaşadığınız deneyimler hakkında bilgi.Birilerini konuk ettiyseniz veya değişik ülke şehirlere gittiyseniz bunu belirtir kısa bir bilgilendirme yapabilirsiniz.
Örn : i have hosted lots of people.i surfed to 10 countries , i hitchike with some Members, i  camp vs.
İlgi alanları : İlgi alanlarınızı yazacağınız kısım.Bu kısımda bazen fotoğraflar kadar önemli olabiliyor.Gezginler sizlerle benzer ilgi alanları için tanışmak isteyebilirler.ilgi duyduğunuz şeyler yapmayı sevdiğiniz sporlar vs hepsini bu kısımda açık bir şekilde belirtebilirsiniz.
Örn : i like to hitchhike or camping, Travelling, Painting , diving , hunting , Games , Penpals vs .
Kişisel Felsefe : Dünyaya veya hayata bakış açınız.
Örn : i believe Karma , i am Vegetarian , Love and peace , Humanist vs
Filmler, Müzik , kitaplar : Sevdiğiniz filmler Müzik ve Kitaplar hakkında bilgi.
Örn : Movie : Forrest Gump, Braveheart ; Music :  Metal , Rock, Pop ; Book : Secret
Keyif aldığım insanlar : Ne tür insanlarla tanışmak istersiniz veya Takılmak istersiniz.
Örn : Peaceful, Crazy , Talkative , Kind , Polite , Energetic , students  veya ortak ilgi alanlarınıza sahip insanları da örnek gösterebilirsiniz.
Öğret, Öğren, Paylaş : Diğer üyelere neler öğretebilirsiniz (İngilizce,yoga,reiki vs) . Neler öğrenmek istersiniz ( play guitar , swim , dive , a new language ) . Neler paylaşmak isterseniz .
Yapılan/ Görülen Şaşırtıcı bir şey : Yaptığınız veya gördüğünüz sizi şaşırtan veya hayrete düşüren her şey olabilir.
Örn : Skydiving , i saw a shark, walked 2 days without food , i saw 2 ships crashed vs.
Sizin Fikrinizi alalım : couchsurfing hakkında fikrinizi belirtebileceğiniz bir kısım.
Örn : i like it very much, it can be better , it is great vs.
Her şey Tam ve eksiksiz ise Profili Güncel butonuna basabilirsiniz.Daha sonra profilinizi arada Check yapıp eksik veya yanlışları düzeltebilir yeni şeyler ekleyebilirsiniz.Ayrıca diğer üyelerin profillerini gezerken gördüğünüz ilginç ama sizinle benzer şeyleri kendi profilinize de ekleyebilir veya yazabilirsiniz.
Seyahat edilen Yerler : Bu kısımda daha öncesinde seyahat ettiğiniz yerleri şehir veya ülkeleri yazabilirsiniz.Ayrıca gitmek istediğiniz ülkeleri de belirtebilirsiniz.Yeni bilgi girmek için Yeni bir varış yeri ekleyin sekmesine tıklayabilirsiniz.
Genel Bilgi : Sağ köşede bulunan kalem işaretine tıklayarak genel bilgi kısmına erişebilirsiniz.bu kısımda kullanıcı adı diye bir kısım var bunu ancak 3 ayda bir değiştirme şansınız vardır.Alt tarafta adınız soyadınız, kullandığınız e mail adresiniz ve diğer bilgilerinizi girebilirsiniz.Bu kısım çok zor olmadığı için çok fazla detaya girmeyecem.
Diller : Bu kısma bildiğiniz dilleri derecelendirmesine göre yazabilirsiniz.Mesela İtalyancaya yeni başladıysanız başlangıç düzeyinde diye bir bilgilendirme yapabilirsiniz.Bazı surfler kolay iletişim kurabilmek açısından ortak dil bilgisine sahip üyeleri seçebilmektedirler veya öğrenmek istedikleri bir dil için sizinle tanışmak isteyebilirler.Dillerin hemen altında üye olduğunuz Gruplar gözükür.
Kanepe Bilgisi : Bu kısmı daha öncesinde anlattığım için şimdilik başka bir detaya girmeyeceğim ama gene de sormak istedikleriniz olursa mesaj yazabilirsiniz.
Arkadaşlar : Bu kısmı daha sonra ileri ki konularda tekrardan detaylı bir şekilde anlatacağım.
Kişisel Etiketler : Bu kısım profil sayfanızın en üst sol tarafında gözükür. Kanepe işareti belirgin ise musait olduğunuzu veya karşıdaki kişinin musait olduğunu ifade eder.Eğer kanepe işareti ve içinde soru işareti varsa o zaman belki ağırlayabilirim anlamına gelir.Eğer X isareti varsa kanepesi uygun değildir anlamına gelir ve bir de seyahatteyim yazıyorsa (uçak isareti) gene musait değildir. Bazen bazı profillerde Kefil olundu yazar bunu önceki yazılarımda açıklamıştım. Birinin size kefil olması için o kişi de en az 3 kefillik olması gerekiyor.Bazen bu etiketler kısmında Team member veya pioneer veya Travel Ambassador  gibi etiketler vardır.Bunları önceki yazılarımda açıklamıştım ama gene de kısa bir bilgi vermek istiyorum.
Team Member : Takım oyuncusu , Bir tür yardımcı yönetici. Yeni üyelere mesaj gönderme yetkileri vardı . Son düzenleme ile sanırım bunu da kaldırdılar.
Pioneer : Tam olarak ne olduğunu veya ne anlam taşıdığını bende anlamış değilim . Bir tür ödül veya rozet gibi bir şey . Herhangi bir yetkisi yok.Açıklamalarda Ağustos 2011 e kadar bu sisteme bağış yapmış kişilere verilen bir etiket olduğundan söz ediliyor.Bu bağış zaman veya emekte olabilir.
Travel Ambassador :  Gezgin Temsilcisi veya elçisi. Çok gezenlere verilen bir Etiket.
City  Ambassador :  Şehir Elçisi veya Temsilcisi . Genelde şehirdeki etkinlik veya aktiviteleri organize eden kişilere verilir.
Elçi çeşitleri arasında Müzik elçisi de görmüştüm ama sanırım sadece 3 tip elçi var başka varsa da ben henüz görmedim.Tüm CS sisteminde yaklaşık 1800 civarı elçi var.Bunların bazıları halen daha aktif bazıları ise yarı aktiftir.
Profil Düzeni ile ilgili sormak istediklerinizi bu mesaj altından sorabilirsiniz.Umarım Faydalı bir çalışma olmuştur.Türkçe veya İngilizce  imla hatalarım olmuşsa da kusura bakmayın.
merch  indir



Yorumlar

  1. Merhaba, verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Profil resmine kötü çıktığım bir foto eklemişim değiştiremiyorum, yardımcı olabilirmisin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. profil resmini silip yenisini yüklemeyi deneyebilirsiniz

      Sil
  2. Merhaba ben yuklediyim resmi ve profil resmini silmek istiyorum bana yardimci olurmusunuz lutfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgisayar ortamından açabilirseniz resimlerinizle istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Sanırım mobilden açınca bazı kısıtlamalar mevcut

      Sil
  3. Profil ismimi nasıl deiiştiririm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder