Sırt Çantası Boyutları ve Kullanım alanları

10 LT : Ufak şehir içi gezileri için ideal. İçine su + ufak tefek birkaç eşya koyabilirsiniz. 
20 LT : Hem ufak şehir gezileri, günübirlik turlar, doğa yürüyüşleri veya 1-2 günlük yaz gezileri için size yeterli olacaktır. 
30 LT : 3-4 günlük geziler, ultra doğa yürüyüşü, çadırsız birkaç günlük gezi yapanlar için ideal çanta boyutu. 
40 LT : Genelde uçaklardaki iç kabinlerde kullanabileceğiniz maximum limitli çantalar 40 lt lik çantalardır. Ortalama 8-10 kg arası yük taşıyabilirsiniz. Bazı gezginler bu boyutta çanta ile uyku tulumu ve çadır olmadan birkaç aylık geziler yapabilmektedirler. Ancak uzun süreli bir yurt dışı gezisi düşünüyorsanız mutlaka çok kaliteli bir 40 LT lik çanta tercih ediniz. Kaliteli olursa 10-15 hata 20 yıl kullanabilirsiniz.
50 LT : Daha çok kadın gezginlerin tercihi 50 LT lik çantalardır. Bu Çanta ile Çadır + uyku tulumu taşımak mümkündür. Uzun geziler için özellikle Kadınlara daha uygun bir boyuttur.
60 LT : Bence en ideal seyahat çantası boyutudur. Hem kadın hem erkek gezginler kullanabilir. Uçak ile giderseniz ek bagaj almanız gerekiyor zira dolu hali ile 15-20 kg arası yük taşıyabilirsiniz. 20 KG ı geçmezseniz iyi olur genelde bu limiti geçerseniz tutacak dikişleri açılabiliyor.
70 LT : 60 LT den biraz daha büyük olup genelde 6 ay veya daha uzun gezecek olan gezginlerin tercihidir. Bazı 60 Lt lik çantaların ekstra 5 LT si ufak ek çantası da vardır yani bu tarz bir çanta 70 LT den daha idealdir.
Özellikle 40-70 LT lik çantalar uzun yolculuklar için idealdir. Bu tarz çantaların mutlaka bel desteği olmasına özen gösteriniz. Sırt boyutunu iyi ayarlayınız. Örnek veriyorum eğer ki normalde XL gömlek veya tişört giyiyorsanız sırt boyutu ayarını L yapınız. L giyiyorsanız M yapınız ideal bu ölçüdür. Karın boşluğu altından kemeri orta seviye sıkınız. Omuzlarınız boşta olsun ama karın bölgenizi de çok sıkmasın. Eğer düzgün bel ve sırt ayarı yapamazsanız çantanın tüm yükü omuzlarınıza binecektir bu da sizin için işkence dolu bir seyahat olacaktır. Çantanızın mutlaka yağmurluğu da olsun özellikle 40 LT üstü olanlarda yağmurluk olayı şart diye düşünüyorum.
Umarım faydalı bir yazı olmuştur
22.03.2019
Yazan : Alper Semerci 


instagram : minimaltraveler35
YouTube kanalım.:
https://youtu.be/xK1d0V5zd_w  Kendimi Tanıtım

Yorumlar