Nerelere Çadır kurabilirsiniz ve nelere dikkat etmeniz de fayda var ?

Nerelere Çadır kurabilirsiniz ve nelere dikkat etmeniz de fayda var ?
Bence güvenli olduğunu düşündüğünüz her yere çadır kurabilirsiniz. Benim bu konuyla ilgili şöyle bir taktiğim var. Eğer ki mümkün ise çadır kuracağım yerin yakınında 10 15 dk oturur çevreyi gözlemlerim ne kadar insan geçiyor hangi açıdan insanların görebileceği bir nokta da, yola ne kadar yakın, ne kadar ışık alıyor, dışarıdan ne kadar görülebilir bir nokta da, çevresinde su veya tuvalet var mı, hayvanların yaklaşabileceği bir nokta da mı, özellikle medeniyetten uzak ise ayı,kurt veya domuz gibi ihtimaller ne kadar tehlike yaratır, mesela Rusya da iken Sibirya bölgesi civarında medeniyetten inanılmaz seviye de uzak olduğu için mümkün olduğunda restoran, bar , benzin istasyonu veya 2 yolun ortasında bir boşluk varsa bu tip yerlerde çadırı mı kurmayı denedim. İran'da iken parklarda çadır kurdum. Bosna Hersek de iken cami yakını, terk edilmiş binaların girişleri, cami önü, sahipsiz evlerin bahçelerinde ortamı gözlemledikten sonra çadır kurdum. Türkiye içinde büyük şehirlerdeki parklarda, cami bahçelerinde, cami avlularında, camiye yakın her türlü nokta da, benzin istasyonu yakını, otoban yakını veya izin alabildiğim ev bahçelerinde çadır kurmayı tercih ettim.
Çadır kurmadan evvel ilk yapmanız gereken şey çevreyi gözlemlemektir ve mümkün ise hava kararmadan evvel çadır kurmanızda fayda var. Çadırın dışında hiçbir eşya barındırmayınız. Tüm eşyanızı çadır içine almakta fayda var. Medeniyetten çok uzak bir yere çadır kuruyorsanız yiyecek gibi şeylerin hepsini bir torbaya koyup dışarı da bir ağacın yüksek bir dalına asmanız yırtıcı hayvanları kendinizden uzak tutmanızı sağlayacaktır. Kadınlar için belki zor ama erkekler için gece tuvalet ihtiyacınız olursa diye yanınızda ufak bir pet şişe olursa bununla küçük ihtiyacınızı giderebilirsiniz böylece gece dışarı çıkarsanız olası vahşi hayvanlarla karşılaşma riskini minimuma indirmiş olursunuz. Çadırı kuracağınız yer düz, taşsız ve bir karıştan daha uzun otluk bir alan olmazsa iyi olur. Bir karıştan uzun otluklarda yılan veya kene olma ihtimali çok yüksektir. Bunun dışında çadır içinde ateş yakmayınız veya çadır dışında ateş yaktıysanız da ateşin çadırdan yeterince uzak olduğundan emin olunuz.
Çadır kurarak seyahat etmek otostoptan sonra size tasarruf açısından çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Eğer ki otostop ile seyahat edip ve bir de çadır da kalıyorsanız geriye kalan tek masrafınız yiyecek ve su olacaktır.

Yazan : Alper Semerci
instagram : minimaltraveler35
YouTube kanalım.:
https://youtu.be/xK1d0V5zd_w  Kendimi Tanıtım
https://youtu.be/x9bIfZUY2Rs Ayakkabı ve Ayak Bakımı 


Yorumlar