Düşük Bütçeli Gezginler için tasarruf veya az para harcama yolları


Düşük Bütçeli Gezginler için tasarruf veya az para harcama yolları
1- Sigara ve Alkol kullanmamak.
2- Full otostop ile gezmek. Kesinlikle pes edipte araç kullanmamak.
3- 2. El eşya kullanımına ağırlık vermek. Özellikle en pahalı şeylerden bir tanesi ayakkabıdır. 2. el eşya satan yerlerde çok uygun fiyatlı ayakkabılar bulmak mümkün. 
4- Minimal yaşamayı öğrenmek. Az yemek, lüks şeylerden kaçınma, 2. el eşya kullanımı, ihtiyaçlarınızı minimuma indirerek minimal bir yaşam tarzına geçebilirsiniz.
5- Çoğu kişi bir sponsor arar ama gerçek veya ilk sponsorlarınız çevrenizde yakından tanıdığınız insanlar olacaktır. Sizi yakından tanımayan insanlara kendinizi anlatmaya çalışmak yerine sizi yakından tanıyan insanlara kendinizi anlatırsanız mutlaka ki size destek çıkanlar veya çıkmak isteyenler olacaktır.
6- Part time işler yapmak veya yollarda gezerken satabileceğiniz şeyler bulmak veya öğrenmek. Kolye, bileklik veya benzeri şeyler yapmayı öğrenebilirseniz en azından günlük yol harçlığınızı çıkartabilirsiniz.
7- Et ve türevi şeyleri daha az yemeyi öğrenmek. Genelde düşük bütçeli gezginler et tüketmezler veya çok az tüketirler. Kendinizi minimum et tüketimine alıştırırsanız büyük tasarruf yapabilirsiniz.
8. Bir kere alıp uzun süre kullanmak. Bazı eşyaları sürekli tekrar tekrar almak yerine bir seferlik olabilecek en kalitelisini alıp uzun süreli kullanmak uzun vade de iyi bir tasarruf olacaktır.
9. Çadır ile gezmek ve çadır hayatına adapte olmak. Yollarda çadır içinde kalmaya kendinizi iyice alıştırırsanız hiçbir zaman couch arayışı içinde de olmazsınız.
10. Gözlemci bir yeteneğe sahip olmak. Özellikle gezerken yol üzerilerinde bir sürü sahipsiz meyve ağaçları olabiliyor bunlardan ihtiyacınız olan günlük meyveyi toplayabilirsiniz.
11. Pozitif ve sabırlı olmak. Pozitif bir bakış açısı sizi hem daha az para harcamaya itecektir hemde enerjinizi yüksek tutacaktır.
Şimdilik aklıma gelen maddeler bunlar, sizlerinde eklemek istediğiniz şeyler varsa yorum olarak yazabilirsiniz.

Yazan : Alper Semerci

Yorumlar