Adım adım Gezgin olmak

Adım adım Gezgin olmak

Gezmek aslında hepimizin her zaman yapabileceği bir şey ama bir de gerçek anlamda hayatın ve gezmenin tadını çıkararak gezenler var ben bu yazımda bu tarzda artık iş grubu sıfatında tam anlamıyla gezgin olmaya giden yoldaki adımları anlatacağım.
1- Öncelikle sürekli sabit bir işiniz olamaz veya online çalışabileceğiniz bir iş bulmanız gerekir. Part time işler veya gittiğiniz gezdiğiniz ülkeler de volunteer/gönüllü işler bulmaya çalışabilirsiniz.
2- Gezdiğiniz ülkeler hakkında yazılar yazmaya başlarsınız. Bazı gezginler web sayfaları da olur, blogları veya paylaşımlarını sadece kendi profilleri altında yaparlar. Bence site şart değil ama gene de deneyimlerinizi gezi gruplarında paylaşmak güzel olacaktır.
3- Sırt Çantası ve diğer malzemeler. Genel olarak ihtiyacınız olan aslında ilk başta basit bir çanta bile işinizi görecektir. Benim ilk çantam 15 LT lik nike idi. Çadırsız,uyku tulumsuz ve matsız Türkiye' yi gezerdim. Yanımda sadece montum ve birkaç giysi ile iç çamaşır olurdu. Bu şekilde uzun süre gezdim ve sonra baktım ki 10 gün üstü geziler yapmak istiyorum o vakit kardeşimin sırt çantasını ödünç aldım ve sonra da diğer malzemeler yavaş yavaş param oldukça toplamaya başladım ama şu an bile halen daha eksiklerim veya alınacak şeyler vardır bu yüzden de ihtiyaçlar asla bitmez siz min ile yapabileceklerinize odaklanın.
4- Yeterli miktarda para. Eğer çalışıyorsanız işiniz bırakmadan evvel mutlaka birikim yapınız. Ben Japonya'ya gidebilmek için sevmediğim bir iş de 4 ay non stop çalışmıştım. Bir kere gezme hevesini alan birisinin geri sabit bir iş de uzun vadeli çalışması zordur bu yüzden de bu yola girmeden evvel mümkün olduğunca elinizde birikiminiz olsun veya part time çalışabileceğiniz işler olsun.
5- Ülkeler hakkında yeterli araştırma ve sıfır ön yargılar. Gezeceğiniz ülkeleri araştırmak çok önemlidir ama mümkünse ön yargılarınızı çöpe atınız bana Rusya için bir sürü kötü şeyler söylemişlerdir ama 15 gün yollarda aklınıza gelebilecek her yerde çadır kurdum başıma hiçbir şey gelmedi bu yüzden de mümkünse ön yargılarınızı bir kenara iterek araştırma yapınız.
6- İlk adım, cesaret ve hayatın size güzel şeyler getireceğine inanmak. İlk adımı atmak önemlidir. Çoğu belli belirsiz bir takım korkulardan dolayı ilk adımı atamazlar. Peki ilk adım ne olmalıdır. Sadece karar vermek bile ilk adım olabilir ve sonrasında yeterli cesareti içinizde hissedip gittiğiniz yerlerde tanışacağınız harika insanlar veya göreceğiniz güzel yerlerin olacağına inanmaktır.
7- Diğer Gezginleri tanımak ve onların hayatları hakkında, attıkları adımlarla ilgili yazılar okumak. Her zaman için benzer veya farklı tüm gezginleri tanımak iyidir. Mutlaka ki onlarda öğreneceğiniz çok şey olacaktır ama kendi tarzınız olmalıdır. Bazı gezgin her yere uçak ile gider otobüs kullanır ve bütçesi geniştir bazı gezgin ise min ile gezmeye çalışır veya bazısı da sponsor desteği ile gezilerini sürdürmeye çalışır. Sizin kendi tarzınız olsun illa ki başkaları gibi olmanız gerekmemektedir.
8- Gezmenin bir amacı olsun. Bir şehirden diğer bir şehre gitmek ( otostop,uçak veya otobüs) benim gözümde gezmek sayılmıyor. Bence o şehre gitmenizin bir amacı olmalı. Aynı şekilde gezmenin bir amacı olmalı neden geziyorsunuz diye kendinize sormalısınız ve gezerken de geri döndüğünüz de mutlu anları içinizde biriktirmek yerine başkaları ile paylaşmalısınız. Ben mesela gittiğim her ülke de mutlaka otostop deniyorum bu şekilde hangi ülke de otostop daha kolay veya zor bunu görmeye çalışıyorum. Ayrıca yolda hiç otostop çekmeden yürüyünce kaç araç duracak veya kaç kişi yardımcı olmaya çalışacak bunu da gözlemeye çalışıyorum ve bu dediklerimi gittiğim her ülke ve hatta şehirde deniyorum. 
Bu maddeler benim aklıma gelen bir kaç şey ama eminim ki diğer gezgin arkadaşların ekleyeceği şeylerde vardır. Umarım gezmenin size katacağı bir çok güzel şeyi görme veya hissetme şansınız olur diyorum. 

Yazan : Alper Semerci

instagram : minimaltraveler35
YouTube kanalım.:
https://youtu.be/xK1d0V5zd_w  Kendimi Tanıtım

Yorumlar

  1. What is the difference between sports toto and bettors?
    What is the difference between bettors and betting? the difference between 토토사이트 the two bets is that they are both betting in horse racing and

    YanıtlaSil

Yorum Gönder