Yol arkadaşı Seçimi : ( Özellikle 3 gün ve ötesi için )

Mükemmel yol arkadaşı bulmak gerçekten de zor bir durumdur. Yol arkadaşlığı ev arkadaşlığına veya başka arkadaşlıklara hiç benzemez. 24 saat aynı insan ile birliktesinizdir. Gözünüze mutlaka ki bir takım davranışları batacaktır ama sorunlar minimuma indirmek istiyorsanız tanışmadan önce her şeyi ama her şeyi net bir şekilde konuşmanızda fayda var. Maddeler halinde olası sorunları veya konuşmanız gereken şeyleri sıralamak gerekirse:
1- Gezme amacı nedir ? Yeni şehirler mi görmek,macera mı, kamp mı, doğa gezisi mi, tarihi yerler mi, deniz veya kumsal mı, kültürel bir gezimi, fotoğraf çekmek için mi, yeni yemekler denemek veya yeni insanlar tanımak mı ? olabildiğince her ayrıntıyı öğrenmeye çalışın.
2- Günlük ne kadar harcama planı var ? Bu bence en önemli sorulardan bir tanesi yani günlük bütçesi nedir ? restoran a gidecek misiniz yoksa her gün ekmek su peynir mi yiyeceksiniz. içki veya sigara kullanıyor mu ? gece hayatına merakı var mı ? barlara filan gitme planı var mı ? Bütçeleriniz farklı olursa bu durum zamanla sorun yaratacaktır. Bu yüzden de aynı bütçe ve harcama miktarına sahip olmanız çok önemlidir.
3- Kalacak yeri nasıl düşünüyorsun ? Kamp mı , couchsurfing mi , bir arkadaşın evinde, camilerde veya kumsal mı ? arada bir otellerde veya hosteller de mi yani nerede nasıl kalacağınıza dair önceden ortak fikre ve düşünceye sahip olmak önemli bir faktör. Kamp ortamı 3 günden sonra herkesi az veya çok zorlamaya başlayacaktır özellikle de duş veya tuvalet bulma sıkıntısı varsa. Kalacak yer olayı biraz bütçe ile de alakalı bir durumdur.
4- İlgi alanların nelerdir ? ortak ilgi alanlarına sahip olmakta çok önemlidir. Farklı ilgi alanlarına sahip insanların uzun süreliğine birlikte seyahat etmeleri zor olacaktır. Birisi doğayı sevip birisi şehir hayatını seviyorsa veya birisi hayvanları sevip diğeri sevmiyorsa bunlar sorunlar yaratabilir. Yol arkadaşınızın neleri sevip neleri sevmediğini en ince ayrıntısına kadar öğreniniz. Baştan aynı ilgi alanlarına sahip birini bulmanız iyi olacaktır.
5- Gidilecek rota. Seçilecek rota daha az öneme sahip olsa da gene de önem arz eder. Farklı rota hayaline sahip birisi ile gezmek sorun yaratabilir. Siz doğuyu görmek isterseniz ve  yol arkadaşınız kuzeyi görmek istemesi belki başlarda olmasa da ilerleyen zamanlarda keyifsizliğe veya isteksizliğe yol açabilir. Rotayı ortaklaşa yapsanız bile yol arkadaşınızın sizinle uyumlu olacağından yüzde 100 emin olmayan çalışın.
Bu Maddeler daha çok öncesinde birbirini tanımayan insanlar için daha büyük önem arz etmektedirler ama uzun zamandır tanıdığınız bir insanla bile gezecek olsanız siz gene de tüm maddeleri gözden geçirip ona göre karşılıklı her şeyi en ince detayına kadar konuşmanız gezinin olumlu bir gidişat içinde olmasına katkı sağlayacaktır.
Hazırlayan : Alper Semerci  – Bu Maddelere Tamamen kendi tecrübelerime göre hazırlanmıştır eksikler, hatalar veya doğru gelmeyen şeyler olabilir.

Yorumlar